На английски „Джой“ означава радост. А знаете ли защо моята детска градина се казва така? Сега ще ви разкажа.

Всяка сутрин аз бързам да прекрача прага й, защото от тук започва един нов свят – моят свят. Тук ме поемат грижовните ръце на моята лелка, посрещат ме обичливите усмивки на моите учителки, чакат ме засмените лица на моите приятели. И се втурвам в чудно приключение – пътешествие през лабиринта на знанието.

Най-напред започваме с английския език – все пак сме английска детска градина. Всяка седмица научаваме думички и изрази, песни и стихчета от нова тема.

Да ви призная, в началото малко се страхувах. Мислех, че никога няма да успея да повторя всички тези трудни английски думи за масата, столчетата, прозореца и пердето. Но после госпожата изпя думичките. Да, да, изпя ги, а песничката помня и до днес. След това дойде голямата изненада – танцувахме с думичките и валс, и хорце, и модерни танци, и ги казвахме като хитрата лисана или като страшния вълк. И изведнъж стана чудо – английските думички като че ли сами излизаха от устата ми. Разбрах, че никак не е трудно. Сега ми е забавно да ги запомням и се състезаваме с моите приятели – кой-ще започне най-напред.

А когато времето за английски изтече, отиваме в занималнята, където се провеждат другите ни занятия. В нея всичко е направено от мен и моите приятели – картини и рисунки, пана от текстил и прежда, гора с животни и цветя, изработена от миди и природни материали, и вълшебна къщичка, в която можем да строим градове с небостъргачи и замъци от “Lego”, да работим с мозайки и пъзели.

В най-шареното от всички кътчета на света, с радост се докосвам до вълшебния дворец на азбуката и научавам буквите и звуковете, построявам думи, пиша чертички и ченгелчета, подготвям се за училище. Тук пред мен се разкриват тайните на числата и техните знаци – цифрите. И всеки ден ми се иска да решавам по-сложни и трудни задачи. Но почакайте – чувам звънеца.. Кога дойде време да ме взимат? Искам още малко в моя шарен свят. Сигурно ако имаше такава детска градина за майки и баби, щяха да разберат защо не ми се тръгва.

Така неусетно минават дните и всеки е изпълнен с много радост, топлина и щастие в моята детска градина на радостта. Мога да ви разказвам още много, но най-добре е да се убедите сами. 🙂 Ако имате дете, което е пораснало достатъчно, за да ходи на детска градина, може да се обадите в JOY и да разберете как може да се докосне до моя вълшебен свят.